Σελίδα 1 από 1

Βιογραφία

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιουν 19, 2013 9:37 pm
από nickp
Οι Rotting Christ είναι ένα ελληνικό μπλακ μέταλ μουσικό συγκρότημα, το οποίο ιδρύθηκε το 1988, στην Αθήνα. Έχουν δώσει συναυλίες σε χώρες, όπως: η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Μολδαβία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Ρωσσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Μεξικό, το Περού, η Κολομβία και η Βραζιλία.

Εικόνα

Ξεκίνημα

Οι Rotting Christ ιδρύθηκαν από τους αδελφούς Σάκη και Θέμη Τόλη, οι οποίοι ζούσαν στη Νέα Ιωνία, ενώ διένυαν, ακόμη, την εφηβική ηλικία (16 και 14 ετών αντίστοιχα). Κατάφερναν να έρχονται σε επαφή με άλλα μπλακ μέταλ συγκροτήματα από τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Αγγλία, μέσω ταχυδρομείου, ανταλάσσοντας, έτσι, ιδέες και ντέμο.

Πρώτες περιοδείες

Μέχρι και τρία χρόνια μετά την ίδρυσή τους, έπαιζαν σε μικρά κλαμπ και σε καταλήψεις σχολείων. Τo 1992, υπέγραψαν συμβόλαιο με μια γαλλική δισκογραφική εταιρεία, η οποία τούς έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους ευρωπαϊκή περιοδεία, μαζί με τους Immortal και τους Blasphemy, σε Γαλλία, Γερμανία και Δανία. Ακολούθησε μια παγκόσμια περιοδεία με τίτλο "Fuck Christ Tour", το 1993. Έπειτα, υπήρξε μια σύντομη συνεργασία με μια ελληνική δισκογραφική εταιρεία. Ωστόσο, τα μέλη του συγκροτήματος ήταν δυσαρεστημένα με τη διανομή των δίσκων τους και απεφάσισαν να την αναλάβουν οι ίδιοι, γυρνώντας οδοιπορικώς την Ευρώπη και παραδίδοντας στις γνωστότερες δισκογραφικές εταιρείες του εξωτερικού τους δίσκους και τα ντέμο τους. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η δεκαετής συνεργασία με τη μεγάλη γερμανική δισκογραφική εταιρεία Century Media.
Στις 17 Ιουνίου του 2011, οι Rotting Christ συμμετείχαν με τους Iron Maiden, Slipknot και Total Riot, στο Sonisphere Festival, το οποίο έλαβε χώρα στο TerraVibe Park, της Μαλακάσας.

Αποχώρηση Μπόκου, Λάγιου και νέο άλμπουμ

Το Φεβρουάριο του 2012,ο κιθαρίστας Γιώργος Μπόκος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους Rotting Christ, έπειτα από έξι χρόνια συνεργασίας, για να ενταχθεί στους Stone Cold Dead. Ταυτόχρονα, η μπάντα ανακοίνωσε ότι, θα εμφανιζόταν με την αυθεντική της σύνθεση στο Nuclear War Now! Festival. Τον Ιούνιο του 2012, το συγκρότημα ξεκίνησε να ηχογραφεί το νέο του άλμπουμ, με τίτλο "Κατά τον Δαίμονα Εαυτού".Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2012 ανακοινώθηκαν τα δύο νέα μέλη της μπάντας: ο κιθαρίστας Γιώργος Εμμανουήλ, που αντικαθιστά το Γιώργο Μπόκο, και ο μπασίστας Βαγγέλης Καρζής. Ο Ανδρέας Λάγιος, που είχε ήδη αποχωρήσει από την μπάντα, συνεχίζει να παίζει μπάσο στους Nightstalker.

Όνομα

Το όνομα της μπάντας έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην δημοφιλία της.
Το Νοέμβριο του 1999, ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός Γκάρυ Μπάουερ χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, τα μέλη του συγκροτήματος, ως αντικαθολικούς. Ο Σάκης Τόλης, απαντώντας, δήλωσε: "Ζώντας σε (υποτιθέμενη) δημοκρατία, έχω την εντύπωση ότι, όλοι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε κριτική στις θρησκείες, εάν το θέλουμε. Εμείς απλά πιστεύουμε ότι είναι σάπιες (rotting). Αυτό δε σημαίνει ότι, κάνουμε σταυροφορία υπέρ του Σατανά".
Σε ένα φεστιβάλ, στο οποίο θα συμμετείχαν οι Megadeth και οι Rotting Christ, η συμμετοχή των δεύτερων ακυρώθηκε, καθώς ο τραγουδιστής των Megadeth αρνείτο πεισματικά να παίξει μαζί τους, λόγω του ονόματός τους.

Ιδεολογία

Τα μέλη των Rotting Christ αντιτίθενται στις θρησκείες και πιστεύουν πως, αποτελούν "ένα από τα χειρότερα ανθρώπινα δημιουργήματα".

Επιρροές

Το μουσικό στυλ της μπάντας είναι επηρεασμένο από μέταλ συγκροτήματα, όπως, οι Venom, οι Celtic Frost, οι Bathory και οι Kreator.[1]

Μέλη

Σάκης Τόλης - Κιθάρα, φωνητικά
Θέμης Τόλης - Ντραμς
Βαγγέλης Καρζής - Μπάσσο
Γιώργος Εμμανουήλ - Κιθάρα

Δισκογραφία


Passage to Arcturo (1991)
Thy Mighty Contract (1993)
Non Seviam (1994)
Triarchy of the Lost Lovers (1996)
A Dead Poem (1997)πούλησε πάνω από 50,000 αντίτυπα σε όλη την Ευρώπη
Sleep of the Angels (1999)
Khronos (2000)
Genesis (2002)
Sanctus Diavolos (2004)
Theogonia (2007)
Aealo (2010)
Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού (2013) (Συμμετέχουν η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή)

επίσημη σελίδα
facebook group